FOTO/VIDEO  Strogo čuvana tajna UDBE- HUDA jama

Vidi originalni članak

HUDA JAMA - STROGO ČUVANA TAJNA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Više od 300 posmrtnih ostataka ubijenih ratnih zarobljenika prekrilo je cijelu jamu, a žica kojom su bili vezani, kosti koje vire iz neraspadnutih vojničkih čizama te položaji pojedinih kostura dokazuju da su oni koji su bili zatrpani u tu jamu imali neopisivo jezivu smrt.

»Vidi se da su leševi bili vezani žicom, a mnogima su i smrskane glave, što upozorava da su neki bili ubijeni na okrutan način. Tijela su žrtava mumificirana, jer su u toj rudarskoj jami, koja je bila zatrpana s 400 kubičnih metara zemlje, postojali uvjeti za to, budući da je bio zapriječen dovod zraka«, kaže Zdravko Brečko koji živi u tom mjestu. Još jedan otkriveni partizanski zločin, koji je bio s uspjehom prikrivan punih 66 godina, šokirao je slovensku javnost. Mještani sela Hude Jame, gdje je rudnik sa zatrpanim žrtvama, nerado govore o njemu.


Tribina će biti održana u utorak, 9. lipnja u 19 sati
Dvorana Vijenac, NADBISKUPSKI PASTORLANI INSTITIUT • ZAGREB, KAPTOL 29 a
Na tribini će govoriti: Dr. sc. Zvonimir Šeparović, viktimolog Roman Leljak, slovenski istraživač arhiva Prof. dr. sc. Josip Jurčević, povjesničar Dr. sc. Vlado Košić, sisački biskup Voditelj: Zdravko Vladanović, dipl. iur.
• Zbog društvene važnosti teme koju ova tribina obrađuje, pozivnica je upućena i nositeljima zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj, svim klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru, svim političkim strankama u Republici Hrvatskoj te medijima i novinarima, naglasili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci