FOTO/VIDEO  Strogo čuvana tajna UDBE- HUDA jama

posavski obzor, huda jama, masovna grobnica, huda jama, misa, obljetnica, komunistički zločini, žrtve komunizma, zločini, jama, huda jama, lustracija, huda jama, Čitluk, knjiga, Društvo Huda jama, huda jama, huda jama, antifašisti, UDBA, zločini, komunistički zločini, žrtve komunističkih zločina, huda jama

HUDA JAMA - STROGO ČUVANA TAJNA

 

Više od 300 posmrtnih ostataka ubijenih ratnih zarobljenika prekrilo je cijelu jamu, a žica kojom su bili vezani, kosti koje vire iz neraspadnutih vojničkih čizama te položaji pojedinih kostura dokazuju da su oni koji su bili zatrpani u tu jamu imali neopisivo jezivu smrt.

»Vidi se da su leševi bili vezani žicom, a mnogima su i smrskane glave, što upozorava da su neki bili ubijeni na okrutan način. Tijela su žrtava mumificirana, jer su u toj rudarskoj jami, koja je bila zatrpana s 400 kubičnih metara zemlje, postojali uvjeti za to, budući da je bio zapriječen dovod zraka«, kaže Zdravko Brečko koji živi u tom mjestu. Još jedan otkriveni partizanski zločin, koji je bio s uspjehom prikrivan punih 66 godina, šokirao je slovensku javnost. Mještani sela Hude Jame, gdje je rudnik sa zatrpanim žrtvama, nerado govore o njemu.


Tribina će biti održana u utorak, 9. lipnja u 19 sati
Dvorana Vijenac, NADBISKUPSKI PASTORLANI INSTITIUT • ZAGREB, KAPTOL 29 a
Na tribini će govoriti: Dr. sc. Zvonimir Šeparović, viktimolog Roman Leljak, slovenski istraživač arhiva Prof. dr. sc. Josip Jurčević, povjesničar Dr. sc. Vlado Košić, sisački biskup Voditelj: Zdravko Vladanović, dipl. iur.
• Zbog društvene važnosti teme koju ova tribina obrađuje, pozivnica je upućena i nositeljima zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj, svim klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru, svim političkim strankama u Republici Hrvatskoj te medijima i novinarima, naglasili su organizatori.