Ljubić: Nije točna informacija da je postignut dogovor o raspodijeli ministarskih pozicija u Vladi F BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...HDZ BiH Dragana Čovića, SDA Sulejmana Tihića i SDP-a Zlatka Lagumdžije postignut dogovor o raspodijeli ministarskih pozicija u Vladi Federacije.Na naš upit je li točna informacija da je dogovorena raspodjela ministarskih pozicija u Vladi F BiH kako je to objavila TV 1 Ljubić nam je kratko odgovorio:- Ne

Pozivajući se na neimenovanog sudionika sastanka TV 1 je objavila kako su lideri navodno postigli dogovor prema kome će kičmu vlasti na federalnoj i državnoj razini činiti tri nacionalna bloka, SDA - SDP, dva HDZ-a, i SNSD - SDS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodnom dogovoru lidera, sedam ministarskih pozicija u novoj Vladi FBIH i mjesto premijera pripast će SDP-u, pet ministarskih pozicija pripast će SDA, dok će četiri ministarske pozicije pripasti HDZ-ovima. Funkcije dva zamjenika premijera obavljat će ministri iz SDA i HDZ-a.

U zagradi OHR-a u 16 sati počeli su pregovori o formiranju vlasti između lidera dva HDZ-a Dragana Čovića i Bože Ljubića i lidera SDP-a i SDA Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića. Preliminarnom sastanku prethodili su bilateralni sastanci zamjenika vsokog predstavnika Rodericka Moora s liderima SDP-a, SDA i dva HDZ-a.

Zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlića izjavio je danas da će, neovisno o tome hoće li se danas postići dogovor s dva HDZ-a, stranke okupljene oko Platforme, u četvrtak krenuti s formiranjem vlasti, dok su istovremeno za četvrtak u Mostaru najavljeni prosvijedi protiv majorizacije Hrvata..

Predsjedatelj Doma naroda Federalnog parlamenta demantirao je danas da je izjavio kako će sjednica Doma naroda zakazana za 17.ožujka biti odgođena.

( Dnevnik.ba)

Vezani članci