Izaslanici iz tri županije bit će izabrani kad se postigne dogovor o formiranju vlasti na višim razinama

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...o uspostavljanju vlasti na višim razinama, stav je HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Do 17. ožujka, kada je najavljeno održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH, bit će izabrani samo izaslanici iz Hercegovačko-neretvanske županije, najavio je v.d. glavnog tajnika HDZ-a 1990 Veso Vegar.

"Izbor izaslanika iz Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Posavske županije sigurno neće biti obavljen do 17. ožujka, kada su stranke potpisnice platforme SDP-a najavile održavanje sjednice Doma naroda parlamenta FBiH", rekao je Vegar za sarajevsko "Oslobođenje".

On je dodao da će se izbor delegata iz ova tri kantona u Dom naroda obaviti onog trenutka kada se formira parlamentarna većina u kojoj će ravnopravno biti zastupljeni i legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH.

Navodeći da u Zapadnohercegovačkoj županiji nisu definirani nikakvi rokovi za izbor izaslanika za federalni Dom naroda, Zdenko Ćosić, premijer ove županije iz HDZ-a BiH istakao je da će izaslanici iz ove županije biti izabrani onog trenutka kada se postigne dogovor o formiranju vlasti na višim razinama.

Vezani članci