Izaslanici iz tri županije bit će izabrani kad se postigne dogovor o formiranju vlasti na višim razinama

sporazum, Hrvatska, BIH, Vlada, Federacija BIH, federacija, imovina, emil vlajki, Vlada, prodaja, vlast, BIH, vlast, BIH, vlast, BIH, Vlada Federacije, platformaši, platformaši, smjene, SDP BIH, BIH, majorizacija, matija šerić, BIH
...o uspostavljanju vlasti na višim razinama, stav je HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Do 17. ožujka, kada je najavljeno održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH, bit će izabrani samo izaslanici iz Hercegovačko-neretvanske županije, najavio je v.d. glavnog tajnika HDZ-a 1990 Veso Vegar.

"Izbor izaslanika iz Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Posavske županije sigurno neće biti obavljen do 17. ožujka, kada su stranke potpisnice platforme SDP-a najavile održavanje sjednice Doma naroda parlamenta FBiH", rekao je Vegar za sarajevsko "Oslobođenje".

On je dodao da će se izbor delegata iz ova tri kantona u Dom naroda obaviti onog trenutka kada se formira parlamentarna većina u kojoj će ravnopravno biti zastupljeni i legitimni politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH.

Navodeći da u Zapadnohercegovačkoj županiji nisu definirani nikakvi rokovi za izbor izaslanika za federalni Dom naroda, Zdenko Ćosić, premijer ove županije iz HDZ-a BiH istakao je da će izaslanici iz ove županije biti izabrani onog trenutka kada se postigne dogovor o formiranju vlasti na višim razinama.