Dragan Čović: Nema priče o entitetu i otcjepljenju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
On je time reagirao na navode nekih medija u Hercegovini kako se na području nekadašnje Herceg-Bosne sprema neka vrsta pobune u slučaju da SDP bez suradnje s dva HDZ-a pokuša uspostaviti vlast u Federaciji BiH a upravo stoga dio tvrtki koje posluju na tom području navodno povlači velike iznose gotovog novca s računa u BiH i prebacuje ih u Hrvatsku.

Prijetnju uspostavom trećeg entiteta početkom tjedna iznio je visoki dužnosnik HDZ BiH Ivo Miro Jović koji je za medije u Republici Srpskoj kazao kako bi to bio logičan odgovor na mogući pokušaj SDP-a da istisne dva HDZ-a iz vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti jedan stav HDZ BiH do sada nije uperen na blokadu bilo čega. To su insinuacije koje bi trebale biti povod za neke radikalne nakane SDP-a i njegovih satelita iz reda hrvatskog naroda", kazao je Čović zaključujući kako bi upravo provedba scenarija SDP-a kakvoga najavljuje Lagumdžija predstavljala izravnu prijetnju za BiH kao državu.

SDP i tri stranke-saveznice za sada imaju većinu zastupnika u federalnom Domu naroda no to tijelo, prema tumačenju Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP), ne može biti konstituirano sve dok se ne izaberu svi zastupnici.

Vezani članci