Dragan Čović: Nema priče o entitetu i otcjepljenju

Dragan Čović, HDZ BiH, Borjana Krišto, izbori 2010, Dragan Čović, izbori 2010, HDZ 1990, Dragan Čović, HDZ BiH, Dragan Čović, entitet, Dragan Čović, BIH, HDZ 1990, HDZ BiH, HSS-NHI, HKDU, Dragan Čović, HDZ BiH, Dragan Čović, Catherine Ashton
On je time reagirao na navode nekih medija u Hercegovini kako se na području nekadašnje Herceg-Bosne sprema neka vrsta pobune u slučaju da SDP bez suradnje s dva HDZ-a pokuša uspostaviti vlast u Federaciji BiH a upravo stoga dio tvrtki koje posluju na tom području navodno povlači velike iznose gotovog novca s računa u BiH i prebacuje ih u Hrvatsku.

Prijetnju uspostavom trećeg entiteta početkom tjedna iznio je visoki dužnosnik HDZ BiH Ivo Miro Jović koji je za medije u Republici Srpskoj kazao kako bi to bio logičan odgovor na mogući pokušaj SDP-a da istisne dva HDZ-a iz vlasti.

"Niti jedan stav HDZ BiH do sada nije uperen na blokadu bilo čega. To su insinuacije koje bi trebale biti povod za neke radikalne nakane SDP-a i njegovih satelita iz reda hrvatskog naroda", kazao je Čović zaključujući kako bi upravo provedba scenarija SDP-a kakvoga najavljuje Lagumdžija predstavljala izravnu prijetnju za BiH kao državu.

SDP i tri stranke-saveznice za sada imaju većinu zastupnika u federalnom Domu naroda no to tijelo, prema tumačenju Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP), ne može biti konstituirano sve dok se ne izaberu svi zastupnici.