Dragan Čović: Iako nije bilo ručka, neke su stvari pokrenute

Vidi originalni članak

Istaknuo je kako usprkos otkazivanju radnog ručka kojeg je s drugim političkim liderima trebao imati u srijedu u Mostaru, neće odustati od pokušaja da se ostvari napredak u BiH te ističe da se samo razgovorima mogu rješavati krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je na sjednici Predsjedništva BiH dogovoreno kako će svaka iduća sjednica ovog tijela počinjati istom točkom, a to je Upitnik EU. Naime, predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić će na svakoj sjednici informirati članove Predsjedništva BiH dokle se došlo s odgovorima na Upitnik.

''Očekivanja su da Upitnik bude popunjen do kraja kolovoza i predan na prevođenje. Realno je da posao oko prevođenja bude gotov do kraja rujna'', izjavio je Čović.

Komentirajući činjenicu da do susreta lidera u Mostaru nije došlo, Čović je reka kako ga takav rasplet događaja nije obeshrabrio.

Ističe kako su pred BiH u narednom periodu brojni zadatci kada je riječ o putu ka EU i NATO-u te da je na ovom ručku želio s kolegama dogovoriti neke od smjernica kako bi se ono što EU očekuje od BiH realiziralo u što skorijem roku.

Podsjećamo, Bakir Izetbegović odbio je doći u Mostar rekavši kako je procijenio da susret nema kapacitet da uspije, odnosno da s njega bude poslana dobra poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je lider SDA odbio doći, dolazak je otkazao i čelnik SBB-a Fahrudin Radončić ''jer se time gubi politički kapacitet i smisao cijele namjere da se razgovara u što širem sastavu''.

Ni srpski član Predsjedništva BiH Mladen ivanioć nije bio siguran u dolazak, a jedino službenog odbijanja nije bilo od Predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika.

Vezani članci