Vlada i Skupština u pola godine nisu ništa uradile

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

CCI smatra kako vlasti ove županije bez obzira na sve veću prisutnost problema, kao što su nezaposlenost, problemi u zdravstvu, obrazovanju, policiji itd., u prvoj polovici 2009. nisu učinile apsolutno nikakvu promjenu kojom bi povećale svoju učinkovitost u odnosu na prethodne dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neodgovorna Vlada

Analizirajući Vladu HNŽ-a CCI je utvrdio kako je ista do kraja svibnja ove godine utvrdila svega 14 zakona, što predstavlja 36 posto od godišnjeg plana, a samo četiri ta zakona nisu dio duga za 2008.

Priložena teza nalaže kako su ministri Vlade HNŽ-a za najveći dio zakona usvojenih 2009. bili plaćeni još pršle godine. Dalje se navodi kako čak pet ministarstava od ukupno jedanaest u pola godine nije ponudilo niti jedno zakonsko rješenje.

Riječ je o Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ministarstvu prometa i veza, Ministarstvu za pitanje branitelj, Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša i Ministarstvu poljuprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Kao veliki propust Vlade, CCI navodi i polugodišnji neplanski rad bez usvajanja programa rada, što je omogućilo veliki broj izvanrednih sjednica, čiji dnevni redovi, uglavnom, nisu imali nikakve veze s problemima građana.

Kasnio proračun

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CCI u svojoj analizi ističe kako ni Skupština nije usvojila program rada, te kako je izravno kršila odredbe Zakona o proračunima, usvojivši ga skoro mjesec dana nakon istjecanja krajnjeg roka, a da zbog toga nitko nije sankcioniran, piše Dnevni list.

Vezani članci