Uskoro čarter letovi iz Mostara do Italije i Irske

Vidi originalni članak

Sarajevska zrakoplovna tvrtka FlyBosnia priopćila je kako će do kraja godine odlučiti o pokretanju redovitih letova iz Tuzle i Mostara do europskih odredišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevoznik je prethodno napomenuo kako razmišlja o premještanju svojih operacija u ova dva grada, daleko od glavnog grada Bosne i Hercegovine.

“Očekujemo da bismo u narednih trideset dana mogli odlučiti koji će gradovi biti povezani s Tuzlom i Mostarom. Još uvijek čekamo da se županijsko federalno i državno ministarstvo za turizam uključe i aktivno promoviraju turistički potencijal Bosne i Hercegovine. To uključuje i Grad Sarajevo, tako da možemo dovesti više turista i ojačati bh. ekonomiju”, izjavila je za Klix.ba glasnogovornica zrakoplovne tvrtke Aida Cvijetić.

Nejasno je hoće li novi letovi iz Tuzle i Mostara dovesti do toga da prijevoznik prekine svoje usluge iz Sarajeva, piše Ex-Yu Aviation.

Prošlog mjeseca, Cvijetićeva je rekla: “Naša tvrtka i osoblje razmatraju mogućnost premještanja poslovanja u Tuzlu i Mostar. U takvom slučaju, letjeli bismo za Rim iz Mostara, dok bi London i druge destinacije EU bili održavani iz Tuzle, iz koje bismo osigurali autobusne transfere do Sarajeva”.

Wizz Air, koji se hvali bazom u Tuzli, prethodno je poletio iz grada do londonskog Lutona, ali je prekinuo letove zbog nedovoljne potražnje, a vjeruje se da je FlyBosnia akumulirao više od pola milijuna eura duga prema sarajevskoj zračnoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FlyBosnia, koja se trenutno može pohvaliti jednim članom flote, priopćila je kako će u travnju 2020. dopremiti dva zakupljena zrako’plova Airbus A319, što će joj omogućiti uvođenje novih usluga u Barceloni, Moskvi i Milanu.

Zrakoplovna tvrtka također planira pokretanje letova za Pariz tijekom prvog tromjesečja 2020. godine.

Tvrtka će u narednom razdoblju izvesti niz čarter letova iz Mostara do Italije i Irske. Od pokretanja redovitih letova u lipnju, FlyBosnia je prevezla više od 40.000 putnika.

Vezani članci