U Covid bolnici zaprimljena su tri nova pacijenta, četiri osobe otpuštene na kućno liječenje

Maja Ljubić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Tijekom protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je ukupno 109 uzoraka, pozitivno ih je troje sa područja HNŽ-a, svih troje iz Čitluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izolacijskom bloku Covid bolnice SKB Mostar trenutno leži 28 bolesnika, od čega je devet u respiracijskom centru što je izolacijski blok 1 te 19 u izolacijskom bloku 2. Dvanaest se osoba je na oskigenoj terapiji, odnosno na liječenju uz potporu kisikom.

U Covid bolnici zaprimljena su tri nova pacijenta, a dobra vijest je da su četiri otpuštena na daljnje kućno liječenje.

“Prema informaciji iz ministarstva zdravstva i socijalne skrbi HNŽ-a do sada je izdano ukupno 2435 riješenja o samoizoliranju, dok je prema podatcima iz Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a u protekla 24 sata izvršeno je 467 nadzora vezano za riješenja o izoliranju. Prekršitelja mjera samoizolacije nije bilo, dok je zabilježena jedna osoba koja je prekršila policijski sat, izvijestio je savjetnik predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Darko Juka.

Do sada je šest osoba na području HNŽ-a preminulo od posljedica koronavirusa, a riječ je o četiri osobe iz općine Konjic, te po jedna osoba iz Mostara, Čapljine i Čitluka.

Trenutno je u Čitluku najveći broj osoba pozitivnih na koronavirus, njih 79 dok se u Mostaru broj oboljelih popeo na 64 osobe. U Širokom Brijegu potvrđeno je 48 oboljelih, Konjicu 28, Čapljini 21, Jablanici 12, Grudama 11 osoba te u Posušju četiri osobe.

Vezani članci