SKORO MILIJUN I POL KEŠA Na listi donatora bolnice Dragan Čović, Bariša Čolak, anonimni sportaši

K. Perić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sveučilišna klinička bolnica Mostar za vrijeme epidemije koronavirusa dobila je značajna novčana sredstva. Novce su bolnici uplatili brojni pojedinci i tvrtke, a radi se o ozbiljnom iznosu, skoro milijun i pol maraka, potvrdio je i ravnatelj bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći iznos u novcu donirao je Ataco - 200 tisuća maraka, tu je i sportaš Bojan Bogdanović s 50 tisuća eura, Mepas i Udruženje banaka s po 100 tisuća, grudski Grafotisak s također 100 tisuća maraka, kladionica Williams s 50 tisuća maraka, Dinamo s 200 tisuća kuna.

Među brojnim donatorima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru je i obitelj Čović. Oni su bolnici u Mostaru za vrijeme epidemije uplatili 3635 maraka. Čovićeva donacija je pod naznakom - trezor BiH - plaća proračunskih korisnika, u iznosu od 3135 maraka, da bi još jedan član njegove obitelji zasebno donirao 500 maraka, što čini ukupno 3635 maraka od obitelji Čović za Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.


Uz Čovića, od političara je tu i Bariša Čolak, koji je Sveučilišnoj kliničkoj bolnici uplatio 1000 maraka. Bilo je i anonimnih donatora. Tako piše da je anonimna Čapljinka bolnici donirala 15 eura, a anonimni gospodarstvenik iz Australije 30-tak tisuća maraka opreme, potom “anonimna donacija mostarskog sportaša” od 3000 eura.

U sklopu predmeta Respiratori iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru izuzeta je dokumentacija o nabavama za vrijeme koronavirusa. Ravnatelj bolnice Ante Kvesić kazao je da su u donaciji imali skoro milijun i pol maraka, od čega su kupili dosta zaštitne opreme i 5-6 respiratora. Istaknuo je da je račun za donacije bio zasebaban podračun, u koji su uvid imali i ljudi van bolnice. “Samo diletant može misliti da su ovo dobra vremena za uzeti novac”, zaključio je.

Tko je sve darovao novce mostarskoj bolnici, pogledajte ovdje.

Vezani članci