SKB MOSTAR Povećan broj pacijenata s respiratornim infekcijama

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Trenutno je povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama gornjeg i donjeg dišnog sustava, osobito bakterijske geneze što je očekivano u ovo doba godine kako kod dječje tako i kod odrasle populacije, potvrdili su Feni iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kažu, Klinika za dječje bolesti SKB Mostar nije zabilježila veći broj oboljelih od korone i hripavca. Do sada je hospitalizirano troje djece s potvrđenom SARSCoV-2 infekcijom, a petero djece s hripavcem.

Vjerojatno je veći broj oboljelih s blažom kliničkom slikom zabilježen u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i kroz ambulantne preglede Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar, dodaju iz Sveučilišne kliničke bolnice i napominju da u dječjoj populaciji nije još zabilježen nijedan slučaj influence, dok je kod odraslih zabilježen prvi slučaj influence A u Klinici za infektivne bolesti u ovom tjednu.

"Trenutno su u Klinici za infektivne bolesti na liječenju četiri bolesnika s potvrđenom SARSCoV-2 infekcijom lakše kliničke slike te jedan bolesnik s komorbiditetima na respiratoru s težom kliničkom slikom u Jedinici intenzivnog liječenja", ističu iz SKB-a Mostar. 

Vezani članci