FOTO  PRAVILA SU ZA VEĆINU Predsjednik može i lijevo ispred HDZ-a

M. Jurić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH Johannom Sattlerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak su pratile i brojne novinarske ekipe, među njima i naš fotoreporter. Okom kamere zabilježen je i jedan očigledni prometni prekršaj predsjednika HDZ-a BiH.

Umjesto desno, što je jedina opcija kretanja ispred HDZ-a kroz jednosmjernu ulicu, Čović je vozeći automobil skrenuo lijevo. Izaslanstvo EU-a je okružilo prema staroj Kirurgiji, tj. COVID bolnici, pa se uključilo u Ulicu kneza Domagoja, dok je Čović za njima otišao poprijeko. Iz svega bi se moglo zaključiti da predsjednik može i lijevo.

Inače, Čović i Sattler su razgovarali, između ostaloga, o mogućnostima ubrzanja europskog puta u BiH. Kada je u pitanju pandemija koronavirusa, Sattler je spomenuo financijsku pomoć Europske unije našoj zemlji, a HNŽ-u je uručio i donaciju medicinske opreme za borbu protiv pandemije.

„EU je osigurala preko 70 milijuna eura grantova bespovratnih sredstava za mala i srednja poduzeća. Značajan dio takvih poduzeća posluje i u Hercegovini. Osigurano je i preko 250 milijuna eura makrofinancijske pomoći, koja je namijenjena svim zemljama zapadnog Balkana, uz napomenu da je BiH korisnica najvećeg iznosa tih sredstava“, naveo je Sattler.

Vezani članci