Agonija djelatnika hotela Ero se nastavlja...

Vidi originalni članak

Kako doznajemo, djelatnici su nastavili sa dežurstvima u zgradi hotela u nadi da će se skoro riješiti njihov status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

01.12.2017.godine hotel je prestao sa poslovanjem, jer je zbog blokade računa i velikih dugovanja onemogućen da nastavi sa radom.

Velika dugovanja odnose se i na neisplaćene osobne dohotke, kao i neplaćeni doprinosi za 60 uposlenika, za posljednjih nekoliko godina poslovanja.

Djelatnici su u nezavidnom položaju, jer su, ne svojom krivicom ostali u nerješenom statusu.

Naime, hotel je poslovao 25 godina u zgradi koja je u vlasništvu MIO/PIO koji je raspisao tender o prodaji zgrade. Na osnovu ponude od 10,5 miliona KM, pojavljuje se kao kupac HNŽ/HNK koji je usvojio Nacrt za kupovinu koji do danas još nije potpisan niti ostvaren.

Postavlja se pitanje, tko će preuzeti odgovornost za djelatnike, jer i pored obećanja da će budući kupac u ovom slučaju HNŽ/HNK, koji još uvijek nije potpisao kupoprodajni ugovor, ne želi preuzeti odgovornost za iste, mada postoji Program za zbrinjavanje koji je napravio Nezavisni sindikat zaposlenika hotel Ero, uz suglasnost MIO/PIO, a odobrila Vlada Federacije BIH još 2013.godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo pokrenut je predstečajni postupak, kako bi se izmirila dugovanja prema dobavljačima, što dovodi do zaključka, da će u slučaju proglašenja stečaja djelatnicima biti zaključen radni odnos, te će isti završiti na Birou za zapošljavanje.

A kako žive djelatnici bez osobnog dohotka i zdravstvene skrbi, znaju samo djelatnici i njihove obitelji...

Vezani članci