STRAVA NA AUTOCESTI Kamionom pokosio radnike HAC-a, jedan odmah preminuo na mjestu nesreće

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica smrtno je stradao 38-godišnji hrvatski državljanin, djelatnik HAC-a, dok je na prikolici manjeg kamiona cestarske službe obavljao ophodnju ceste, javlja Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes splitskih registracijskih oznaka i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke, udario u HAC-ov kamion s prikolicom.

HAC-ovim kamionom upravljao je 53-godišnji državljanin, dok je 38-godišnjak, ophodar ceste, bio na prikolici. Od siline udara, HAC-ovo je vozilo završilo na boku, dok je cestarska prikolica odbačena na drugu stranu ceste, na ogradu koja razdvaja kolničke trake.

Prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, 38-godišnji hrvatski državljanin je od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu nesreće. Ozlijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač kamiona sa splitskim registracijama, 65-godišnjak, uhićen je i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za vrijeme trajanja očevida promet na navedenom dijelu autoceste između čvora Čavle i Orehovica bio je potpuno obustavljen za sva vozila od 22.30 do 02.45 sati i usmjeren na druge alternativne pravce, kažu u PU PG.

Vezani članci