Rasprava o Glavaševoj krivnji 31. svibnja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
... uložene na presudu Županijskog suda u Zagrebu zbog koje je Glavaš pobjegao u BiH, iz koje zbog državljanstva BiH koje posjeduje ne može biti izručen.

Žalbu na presudu kojom je Branimir Glavaš osuđen na deset godina zatvora, a ostalih pet bivših članova Samostalne uskočke satnije iz Osijeka na kazne između pet i osam godina zatvora, žalili su se odvjetnici optuženih, ali i tužioci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH tako traži strože kazne za brutalna ubojstva srpskih civila u slučajevima "garaža" i "selotep", što objašnjavaju posebno teškim okolnostima činjenja krivičnog djela.

Odvjetnici nepravomoćno osuđenog Glavaša tvrde da su odredbe krivičnog postupka tijekom suđenja povrijeđene, kao i da je činjenično stanje stvari pogrešno utvrđeno.

Glavaš je osuđen po komandnoj odgovornosti, jer je Županijski sud u Zagrebu utvrdio da je naredio hapšenja, mučenja i ubojstva sedam srpskih civila. Njihova su tijela nakon toga bačena u Dravu. On je osuđen i za mučenje i ubojstvo Čedomira Vučkovića i mučenje Đorđa Petrovića u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu.

Osam godina zatvora dobio je drugooptuženi Ivica Krnjak, na sedam godina zatvora osuđena je Gordana Getoš-Magdić, a po pet godina zatvora dobili su Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

srna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci