Premijer i Vlada najlošiji od dolaska na vlast

Vidi originalni članak
Vlada je u još lošijoj situaciji - ne podupire je 69 posto a podupire 24 posto, dok šest posto birača o njoj nema stava. Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, ima također iznimno loš rejting, drugi najlošiji otkako traju ispitivanja u ovom parlamentarnom mandatu. Ali, on je još i dvostruko lošiji od Milanovića - podupire ga samo 16 posto birača.

SDP drugu godinu na vlasti završava s 24 posto, blagim padom, ali u statističkoj pogrešci u odnosu na mjesec ranije. HDZ je i dalje s istim rejtingom - na 20 posto. Hrvatski laburisti su treći s 10 posto, HNS je na 4 posto, a istim rejtingom godinu završava i HDSSB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Ivo Josipović ima podršku 74 posto birača, no to je za njega jedan od lošijih rejtinga ove godine jer gubi potporu glasača HDZ, no i nekih ostalih stranaka. Ivan Grubišić, Josip Leko i Dragutin Lesar imaju 48 posto potpore, Vesna Pusić 42 posto, Ruža Tomašić 30, Silvano Hrelja 23 i Vladimir Šišljagić 20 posto.

Da zemlja ide u lošem smjeru misli 74 posto birača (toliko je i onih pesimističnih). Da Hrvatska ide u dobrom smjeru smatra samo 18 posto birača, a osam posto ih ne zna.

Predsjednik Republike Hrvatske (kao institucija) ocijenjen je s 3,2, Vlada s 2,1 a Hrvatski sabor s 1,9.

glas-slavonije.hr

Vezani članci