'Od ponedjeljka kreće financijski nadzor Udruge Hrabro dijete'

Vidi originalni članak
Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić ustvrdila je jučer nakon optužbi roditelja djevojčice Nore Šitum na račun Udruge Hrabro dijete u HTV-ovom Dnevniku 3 kako smo i "do sada bili svjedoci u ovakvim događanjima gdje pojedine strane u tom odnosu iskazuju nezadovoljstvo ili sumnju u načine ili organizaciju trošenja novca".

"To nije dobro ni u kom slučaju, šalje se loša poruka onima koji od srca daju pomoć za takve akcije. Postavlja se pitanje da li i kako se kontrolira novac", dodala je Jelavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnik ministra financija Branko Šegon rekao je da je Ministarstvo vršilo dosta kontrola u neprofitnim organizacijama i udrugama. "Alarmantno stanje je da se dobrim dijelom netransparentno trošio i zloupotrebljavao novac. Što se tiče zadnjeg slučaja mi nismo imali nikakve podneske koji bi ukazivali na nepravilnosti i zloupotrebe, no poslije ovih događanja jasna nam je poruka da moramo izvršiti financijski nadzor udruge da vidimo kako se trošio taj novac, to kreće od ponedjeljka", najavio je Šegon.

vecernji.hr

Vezani članci