FOTO  Marijan Knezović. Dobra vijest za sve nacionalne izdajnike, lopove i kriminalce

Vidi originalni članak

To je daleko od očiju javnosti postao notorni beskičmenjak, donedavni veleposlanik u Washingtonu, Joško Paro, nakon što je protuzakonito opskrbio jednog američkog lokalca s gotovo dva milijuna kuna, a ta osoba, kako ustvrđuje i nalaz državne revizije na temelju pravilnika i zakona, nije smjela imati pristup klasificiranim informacijama. A imala je, zajedno s milijunima. Pristup američkim institucijama ta osoba nije imala. Naime, gospodinu Konstantinoviću zbog prevare na Wall Streetu, to je zabranjeno. Ali za hrvatsku vladu, "in" je biti prevarant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U normalnoj državi Paro bi sad ležao u Remetincu, a oni koji su mu omogućili da na teret hrvatskih poreznih obveznika radi izdaju u politički najvažnijoj zemlji svijeta zajedno s njim bi gulili krumpire. Ipak, u Hrvatskoj koju vodi Plenković zajedno s pomoći ministrice vanjskih poslova, gospođe Pejčinović Burić, takve osobe se itekako nagradi. Očito oni koji su Paru izabrali za šefa akademije ministarstva, smatraju kako i nove, buduće diplomate, treba podučiti krađi, radu protiv zakona, sramoćenju države i pokazivanju okolo klasificiranih dokumentata kao da su računi iz Konzuma. Koliko je gospodin Paro naštetio hrvatskim interesima, pogotovo interesu Hrvata U BiH, uvjerio sam se i osobno, više puta, za vrijeme boravka u DC-u, te bi se o takvom blamiranju mogla napisati podeblja, tragikomična knjiga.
I jučer je premijer Plenković ponavljao kako su mu Hrvati u BiH jedan od prioriteta. Treba ga možda podsjetiti da Paro, nadležan za formiranje budućih Plenkovićevih kolega, okolo hoda i hvali se kako je on osobno srušio Herceg Bosnu i radio na eliminiranju hrvatskih institucija u BiH, zadnjih okvira u kojima su Hrvati u BiH imali ravnopravnost.
Najgenijalnija je ipak teza gospodina Plenkovića kako mu je glavni cilj borba protiv korupcije. I onda ministarstvo čije je on dijete, za vrijeme dok je on premijer, na iznimno važnu funkciju, postavi čovjeka koji je gotovo pa pionir koruptivnosti i protuzakonitog djelovanja u diplomaciji. A itekako je, kao i ministrica, upoznat s cijelom situacijom. Mašala nacionalni interes, a hrvatskoj vladi i ministarstvu još jednom hvala na "pomoći" Hrvatima u BiH. Kada nam prestanu tako pomagati, uistinu ćemo imati razloga za slavlje.

Marijan Knezović

Vezani članci