Marić ostao ministar, protiv njegova opoziva glasovao i Tomislav Saucha

Vidi originalni članak

Od 151 zastupnika, ta Marićev opoziv glasovalo je njih 75, isto toliko ih je bilo protiv, a suzdržan nije bio nitko, s tim da nezavisni Željko Glasnović nije glasovao, izašao je iz sabornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđujem da ministru Mariću nije iskazano nepovjerenje, ali nije utvrđena ni parlamentarna većina, konstatirao je predsjednik Hrvatskog sabora i odredio dvosatnu stanku, zbog čega su prosvjedovali HDZ-ovi zastupnici.

Ne možete po poslovniku odrediti stanku dužu od 30 minuta, rekao je Petrovu potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

Marićevu opzivu, uz HDZ i partnere, usprotivio se i Tomislav Saucha, bivši SDP-ov zastupnik i predstojnik kabineta SDP-ova premijera Zorana Milanovića, osumnjičen u aferi dnevnice. Protiv je bio i nezavisni Željko Lacković koji je do sinoć najavljivao da će biti za opoziv.

SDP je Mariću zamjerao sukob interesa, obzirom da je prije dolaska u Vladu u Agrokoru bio na funkciji izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala. Prozivali su ga da je kao ministar financija odgodio primjenu zakonskih propisa koji bi, smatraju u SDP-u, na vrijeme ukazali na postojanje krize u Agrokoru. Spočitavali su mu i povlašteni kredit u Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB).

Hina

Vezani članci