Glavaš: Kilometar smo od SDP-a, dva od HDZ-a

Vidi originalni članak
Mi smo bili za Nacrt promjene Ustava, ali u međuvremenu su se pojavile neke nedoumice. Posebno je pomutnju izazvalo pismo predsjednika Josipovića. On ima pravo predlagati promjenu Ustava, ali čekao je sam kraj i onda to pismo podmetnuo kao kukavičje jaje, ne znam je li to bilo u dogovoru s premijerom Milanovićem, ili njemu iza leđa. Iako su neki elementi iz tog pisma nama prihvatljivi. Osim toga, ustavnopravni stručnjaci imaju primjedbe na tekst Prijedloga promjene Ustava, a i HDSSB se konzultirao s dvojicom profesora s osječkog Pravnog fakulteta. Treba to sve analizirati i zato je dobro da se ustavne promjene prolongiraju za dvadesetak dana. Primjerice, nas se optužuje da želimo uvesti regije i povećati administraciju, no upravo je suprotno. Mi smo za ukidanje brojnih općina i gradova, a regije, kojih može biti pet ili šest, mogu se zvati županije - ističe Glavaš.

Osnivač HDSSB-a rekao nam je kako je sumnje kod njega pobudila i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja je, kaže, u ponedjeljak izjavila da "prvo treba promijeniti Ustav, a onda se pozabaviti s potpisima za referendum koje je prikupio Stožer".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nešto se valja iza brda, dosta toga na to ukazuje. Čujem i da je Josipović rekao da se država smije HDSSB-u. Poručujem mu iz Mostara da se doista i ovdje čuje smijeh iz Hrvatske, ali to su grohotni podsmijesi Josipoviću, a ne nama - uvjeren je Glavaš. On negira da je pritisak HDZ-a utjecao na HDSSB.

- Ranije smo bili kilometar udaljeni i od SDP-a i od HDZ-a. Nakon ove prljave kampanje HDZ-a, od njih smo dva kilometra, a SDP nam je ostao na kilometar, zaključuje Glavaš, koji podsjeća na suradnju SDP-a i HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji.
D.Ciglenečki /glas-slavonije.hr

Vezani članci