Glavaš: Kilometar smo od SDP-a, dva od HDZ-a

Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Ivo Josipović, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Drinovci, rođendan, Branimir Glavaš, HDSSB, izbori, Vladimir Šišljagić, Branimir Glavaš, ustavni sud, izbori, Branimir Glavaš, zatvor, Mostar, Branimir Glavaš, osuda, stan, Branimir Glavaš, Osnivač HDSSB-a, Nacrt promjene Ustava, Branimir Glavaš, Mostar, zatvor, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Ustavni sud RH, ustavni sud, tužba, Branimir Glavaš, remetinac, štrajk glađu, HDSSB, Osnivač HDSSB-a, parlamentarni izbori, izborne promidžbe, Branimir Glavaš, lustracija, branitelji, Branimir Glavaš
Mi smo bili za Nacrt promjene Ustava, ali u međuvremenu su se pojavile neke nedoumice. Posebno je pomutnju izazvalo pismo predsjednika Josipovića. On ima pravo predlagati promjenu Ustava, ali čekao je sam kraj i onda to pismo podmetnuo kao kukavičje jaje, ne znam je li to bilo u dogovoru s premijerom Milanovićem, ili njemu iza leđa. Iako su neki elementi iz tog pisma nama prihvatljivi. Osim toga, ustavnopravni stručnjaci imaju primjedbe na tekst Prijedloga promjene Ustava, a i HDSSB se konzultirao s dvojicom profesora s osječkog Pravnog fakulteta. Treba to sve analizirati i zato je dobro da se ustavne promjene prolongiraju za dvadesetak dana. Primjerice, nas se optužuje da želimo uvesti regije i povećati administraciju, no upravo je suprotno. Mi smo za ukidanje brojnih općina i gradova, a regije, kojih može biti pet ili šest, mogu se zvati županije - ističe Glavaš.

Osnivač HDSSB-a rekao nam je kako je sumnje kod njega pobudila i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja je, kaže, u ponedjeljak izjavila da "prvo treba promijeniti Ustav, a onda se pozabaviti s potpisima za referendum koje je prikupio Stožer".

- Nešto se valja iza brda, dosta toga na to ukazuje. Čujem i da je Josipović rekao da se država smije HDSSB-u. Poručujem mu iz Mostara da se doista i ovdje čuje smijeh iz Hrvatske, ali to su grohotni podsmijesi Josipoviću, a ne nama - uvjeren je Glavaš. On negira da je pritisak HDZ-a utjecao na HDSSB.

- Ranije smo bili kilometar udaljeni i od SDP-a i od HDZ-a. Nakon ove prljave kampanje HDZ-a, od njih smo dva kilometra, a SDP nam je ostao na kilometar, zaključuje Glavaš, koji podsjeća na suradnju SDP-a i HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji.
D.Ciglenečki /glas-slavonije.hr