Nije čudo što stalno pobjeđuju na izboru za top poslodavca: Visoke plaće, daju najizdašniju božićnicu

Vidi originalni članak

E, da je dobit posao u dm-a, mantra je to koju brojni hrvatski radnici i još više oni što traže posao ponavljajaju svakog prosinca kad čuju da ova njemačka tvrtka svojim radnicima umjesto simbolične božićnice, kakvu većina zaposlenih prima, daje cijelu 13. plaću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to ne bilo kakvu, nego za hrvatske prilike odličnu plaću. Prosječna neto plaća u dm-u lani je iznosila skoro 10.000 kuna s tim da ovaj najveći drogerijski lanac u Hrvatskoj zapošljava preko 1300 radnika. Osim u dobra primanja, ova tvrtka puno ulaže i u edukaciju svojih radnika, ali i u radnu atmosferu.

I svojom zadnjom odlukom uprava dm-a je pokazala kako brine o svojim radnicima. Dali su slobodan dan svim roditeljima prvašića!

- Prvi dan škole važan je događaj ne samo za prvačiće, nego i za njihove roditelje. Stoga smo odlučili roditeljima prvašića pružiti mogućnost da taj dan budu uz svoju djecu, otprate ih u školu te ih po završetku prvog dana dočekaju u školskom dvorištu i podijele s njima dojmove oko svega novoga što su taj dan doživjeli – izjavila je Alida Čović Mezet, menadžerica Razvoja ljudskih resursa dm-a.

Ove godine slobodan dan povodom početka školske godine iskoristit će 42 dm zaposlenika, čiji će prvačići dobiti i simbolične poklone.

- U našoj poslovnoj zajednici želimo postići atmosferu u kojoj će ciljevi i vrijednosti firme biti usaglašeni sa životnim ciljevima i vrijednostima svih naših zaposlenika. Oni su naša najveća snaga te i na ovaj način želimo pokazati da smo tu jedni za druge u svim trenucima a naročito onim izazovnim“ – dodala je Čović Mezet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zaključno, ne treba se čuditi što je dm već godinama na tronu kada je u pitanju istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj. U istraživanju portala MojPosao, provedenom tijekom 2018. i 2019. godine, sudjelovalo je gotovo 20.000 ispitanika i oni su deseti put zaredom dm svrstali u top poslodavca.

 

Vezani članci