Zatvorski “cimer” otkrio kako se ponaša Dragan Paravinja ubojica Antonije Bilić

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U dokumentarnom filmu autorica Ane Bulić i Vanje Kranic, reporterki RTL-a, prikazano je tko je bila djevojka iz zaseoka Kričke u šibenskom zaleđu - svjedočanstva njezinih prijatelja, učitelja i susjeda. Također, bilo je riječi i o dramatičnoj policijskoj istrazi u Hrvatskoj i BiH.

U ovom dokumetarnom filmu prvi put su otkriveni dijelovi iskaza zatvorenika koji su dijelili ćeliju s danas nepravomoćno osuđenim ubojicom Draganom Paravinjom, kao i njegovih prijašnjih žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Gledao me u oči i rekao da tu djevojku nikada nije vidio, rekla je majka Dragana Paravinje za ovaj dokumentarni film.

Posjetila ga je s njegovom djecom kojima je rekao da ne smiju zaboraviti da njihov otac nije loš čovjek. Paravinjini roditelji još vjeruju u njegovu nevinost. Njegov otac Obrad tvrdi da je njegovom sinu učinjena velika nepravda.

- On to nikada ne bi učinio. Nikad čak nije ni dobacivao za ženama i djevojkama - riječi su oca Dragana Paravinje.

Autorice dokumentarca razgovarale su i s Paravinjinim cimerom iz šibenskog zatvora koji kaže da su rijetko kad razgovarali o "vanjskom svijetu".

- Nekoliko puta smo se dotaknuli te teme, ali nije pokazivao nikakve emocije i ništa nije komentarisao. Samo bi provukao ruku kroz kosu. Komotno je mogao biti doktor psihologije. A, spava kao beba, smiren čovjek, kao da je kod kuće uz ženu i djecu - rekao je Paravinjin cimer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpotresniji su ipak bili razgovori s članovima obitelji Bilić i Paravinja, a njihove emocije i strahovi dokaz su da je ovaj slučaj iza sebe ostavio dvije potpuno uništene obitelji.

Vezani članci