Dragan Paravinja pokušao samoubojstvo

Dragan Paravinja pokušao samoubojstvo
Dragan Paravinja, optužen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, kojemu se na Županijskome sudu u Šibeniku ponovno sudi za spomenuta kaznena djela, hospitaliziran je u utorak jer je progutao tri jednokratne britvice.

Paravinja se žalio na jake bolove u želucu, nakon čega je odveden na pregled u šibensku Opću bolnicu. Daljnjim pretragama utvrđeno je kako bolove uzrokuju britvice koje je izvukao iz tri plastična brijača, što je potvrdio i rendgen. Kako se doznaje od upućenih izvora, iz šibenske bolnece prevezen je na daljnje liječenje u zatvorsku bolnicu u Zagreb, a zdravstvno stanje mu je zadovoljavajuće te je na promatranju. Dragan Paravinja, inače, već neko vrijeme odbija jesti zatvorsku hranu, a hrani se jedino konzervama tune koje nabavlja u zatvorskoj kantini. Na prošlom ročištu, održanom 16. listopada, žalio se kako se osjeća slabo, zbog čega je ročište prekinuto, a sud je zatražio medicinsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li sposoban pratiti postupak. Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011., nakon što se na mostu preko rijeke Čikole u Drnišu ukrcala u Paravinjin kamion. Paravinja je, nakon što je uhićen u Republici Srpskoj, priznao njezino ubojstvo, a zatim je sve opovrgavao.

Šibenski sud za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret osudio ga je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Vrhovni sud poništio je u žalbenom postupku tu presudu smatrajući kako u prvostupanjskom postupku nije dokazano da je pokušaj silovanja maloljetnice prethodio ubojstvu. Postupak je vraćen na početak, te je u tijeku suđenje na Županijskom sudu u Šibeniku.

Hina