Zatvorski “cimer” otkrio kako se ponaša Dragan Paravinja ubojica Antonije Bilić

Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, ubojstvo, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, azil, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, izručenje, silovanje, Dragan Paravinja, presuda, Dragan Paravinja, izručenje, sud, Dragan Paravinja, zatvor, prijetnje, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, kazna, zatvor, BIH, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, Dragan Paravinja, pretučen, zatvor, Dragan Paravinja, pokušaj samoubojstva, Antonija Bilić, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, ubojstvo, presuda, Dragan Paravinja
U dokumentarnom filmu autorica Ane Bulić i Vanje Kranic, reporterki RTL-a, prikazano je tko je bila djevojka iz zaseoka Kričke u šibenskom zaleđu - svjedočanstva njezinih prijatelja, učitelja i susjeda. Također, bilo je riječi i o dramatičnoj policijskoj istrazi u Hrvatskoj i BiH.

U ovom dokumetarnom filmu prvi put su otkriveni dijelovi iskaza zatvorenika koji su dijelili ćeliju s danas nepravomoćno osuđenim ubojicom Draganom Paravinjom, kao i njegovih prijašnjih žrtava.

- Gledao me u oči i rekao da tu djevojku nikada nije vidio, rekla je majka Dragana Paravinje za ovaj dokumentarni film.

Posjetila ga je s njegovom djecom kojima je rekao da ne smiju zaboraviti da njihov otac nije loš čovjek. Paravinjini roditelji još vjeruju u njegovu nevinost. Njegov otac Obrad tvrdi da je njegovom sinu učinjena velika nepravda.

- On to nikada ne bi učinio. Nikad čak nije ni dobacivao za ženama i djevojkama - riječi su oca Dragana Paravinje.

Autorice dokumentarca razgovarale su i s Paravinjinim cimerom iz šibenskog zatvora koji kaže da su rijetko kad razgovarali o "vanjskom svijetu".

- Nekoliko puta smo se dotaknuli te teme, ali nije pokazivao nikakve emocije i ništa nije komentarisao. Samo bi provukao ruku kroz kosu. Komotno je mogao biti doktor psihologije. A, spava kao beba, smiren čovjek, kao da je kod kuće uz ženu i djecu - rekao je Paravinjin cimer.

Najpotresniji su ipak bili razgovori s članovima obitelji Bilić i Paravinja, a njihove emocije i strahovi dokaz su da je ovaj slučaj iza sebe ostavio dvije potpuno uništene obitelji.