Zapaljeno auto predsjednici udruge žena iz Mostara

Vidi originalni članak
"Bila sam još budna iza ponoći i gledala TV kada se vani čula strahovita detonacija. Prvo sam pomislila da je netko bacio pirotehničko sredstvo povodom Bajrama. Istrčala sam i imala što vidjeti. Auto je gorio i od eksplozije je bio odbačen na ulaznu kapiju. Budući da je vjetar jako puhao, vatra je prijetila proširiti se na kuću preko razasutog benzina. Susjedi su pomogli i gasili požar, a ubrzo su stigli i vatrogasci. Sreća u nesreći je bila što su na vrijeme stigli ugasiti i tako spasiti kuće koje se nalaze jedna do druge. Bilo je baš dramatično", kaže za Večernji list oštećena koja ne želi ni pomisliti da je ovaj piromanski čin povezan s njezinom poslom oko zaštite žena pogođenih ratnim strahotama.

"Mogle bi biti stotine drugih razloga", tvrdi Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, susjedi vjeruju da je upravo zbog toga što u posljednje vrijeme nesretne žene sve više slobodnije svjedoče protiv optuženika za ratne zločine, ova udruga mnogima ‘trn u oku'.

"Saja se ni s kim nije osobno posvađala. To je sigurno. Riječ je o ženi koja bi svakome pružila ruku i utjehu, bez obzira na vjeru i naciju. S druge strane, nikako se ne može raditi o slučajnosti jer je njezina kuća dosta zavučena. Dakle, piroman je ciljano išao uništiti njezinu imovinu i ugroziti joj život", tvrde za Večernji list mještani koji sporne noći nisu čuli ni vidjeli ništa sumnjivo.

Kako se neslužbeno spominje, netko je prethodno razbio staklo i u vozilo ubacio zapaljivu bocu, tzv. molotovljev koktel.

Foto: Ilustracija

Vezani članci