TREBALE IĆI U EU Osim rekordne zapljene krijumčarenih cigareta, policija je zaplijenila i još neke stvari

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na području Sarajeva izvršena je zapljena veće količine cigareta čija se vrijednost procjenjuje na oko 1,3 milijuna KM (točnije 1.361.250 KM), a o čemu smo već pisali tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH, osim cigareta zaplijenjeni su mobilni telefoni, dokumentacija, sim kartice, te novac u iznosu od 4350 eura, pri čemu ovi predmeti mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Inače, kako se navodi u priopćenju, cisterna je namijenjena za prijevoz plina. Pronađeno je ukupno 247 500 kutija cigareta marke 'Marble'.

Krijumčarene cigarete bile su namijenjene 'crnom tržištu' Europske unije, dok je teretno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete privremeno oduzeto jer je korišteno kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, dok je osoba privedena.

Asistenciju službenicima SIPA-e i Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH prilikom realizacije navedenih aktivnosti pružili su službenici Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije, Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska uprava Prozor te službenici Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine – Regionalni centar Sarajevo i Mostar.

Prilikom provođenja aktivnosti na terenu službenici UNO koristili su specijalističku opremu - mobilni skener Nuctech, koji je Upravi donirala Vlada N.R. Kine, a koji je u mnogome doprinio uspješnoj realizaciji ove operativne aktivnosti, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Vezani članci