Šokantno: Rodili bebu da bi se pored nje seksualno iživljavali: U sudu ostali bez riječi

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...zlostavljanje djeteta. Melanie je osuđena na 8 godina zatvora, a Benjamin na 5 godina iza rešetaka - prenosi Spiegel.

Nezamislivo normalnom ljudskom umu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su seksualno iživljavali pored svoje bebe, koju su zbog toga planski i rodili. Taj motiv rođenja je potresan, ali samo rođenje ne može biti kazneno djelo, piše danas njemačka štampa o ovom slučaju, koji je, kako se navodi, čak i sudije sa iskustvom u toj oblasti ostavio bez riječi. Šokantni su bili i materijali pronađeni tokom istrage, pa su tako istražitelji u Benjaminovom stanu pronašli njegove fotografije u dobi kada je imao 18 godina, a na kojima se vidi kako incestuozno zlostavlja svoju 14-godišnju sestru.

Nastrani roditelji su se goli, u pornografskim pozama, slikali pored bebe koja je imala samo pet tjedana i te fotografije slali internetom na razne adrese.

- Optuženi su bespomoćnu bebu degradirali u objekat svoje seksualne strasti, pogazili njezinu ljudskost", rekao je predsjedajući suda, sudija Heinz-Günter Busold u obrazloženju presude. Tužitelj Gabriel Wais je zločin nastranog para ocijenio "nezamislivim normalnom ljudskom umu".

Žestoke reakcije

Iako je Sud je osudio Benjamina i Melanie R. na višegodišnje kazne zatvora, ovaj proces je provocirao brojne žestoke reakcije, a kako piše Westdeutsche Allgemeine Zeitung tokom deset dana trajanja procesa bili su organizirani i protesti protiv zlostavljanja djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o kaznama, bilo je i protesta zbog visine, odnosno, male kazne za roditelje, a štampa navodi da je maksimalna kazna za seksualno zlostavljanje deset godina.

Iako iskustvo govori još o strašnijim slučajevima, ovaj je posebno potresao sudije, jer "predistorija zlostavljanja, izgleda da je prekoračila sve dimenzije".

Osuđeni - ona tada udata, njegovateljica starih, a on metalski radnik, upoznali su se krajem 2009. godine na jednom internet forumu o sado-mazo željama.

Dijete u nadležnosti socijalne službe

Od šestog mjeseca 2010. godine je Benjamin pokazao interes za djecom, u tom kontekstu, a onda je, piše štampa o istorijatu ovog slučaja, "pao pakleni plan" i uvijek kada je Melani imala plodne dane odlazila je kod Benjamina, koji je, kako se navodi, otac djeteta.

Kada je beba bila stara pet tjedana, fotografirana je, a zatim je foto poslan dalje, da bi prijatelj jedne žene, koja je dobila fotografiju, alarmirao policiju.

Ono što je u cijelom slučaju šokirajuće je da su roditelji dijete donijeli na svijet s jasnim izopačenim ciljem, a mediji prenose različita mišljenja o tome je li dijete takozvanih roditelja doživjelo fizičke i psihičke traume. Ono se sada nalazi u socijalnoj službi, koja je preuzela brigu.

Vezani članci