Šokantno: Rodili bebu da bi se pored nje seksualno iživljavali: U sudu ostali bez riječi

Vijeće Vrhovnog suda Federacije, sud, droga, šverc droge, droga, sud, kriminal, kazneno djelo, imigranti, policija, sud bih, suđenje, Eronet, dijana milić, tužiteljica, smrt, platformaši, kontrola, sud, Muhidin Bašić, silovanje, Željko Komšić, crna kronika, crna kronika, ratni zločin, optužnice, Livno, promet, sigurnost, Mila Gadžić, Brank Kolobarić, Valerija Čuljak, sudac, sud, Slobodan Vasković, HT Eronet, Stipe Prlić, optužnica, dretelj, Tužiteljstvo BiH, beba, sud, Njemačka, vesna budimir, suđenje, prijetnje, monstrum, suđenje, Hrvatska, Mostar, žrtva, uhićenje, Nizozemska, tužiteljstvo, optužnice, ratni zločin, Mostar, optužnica, Armija BiH, suđenje, sud, trgovina ljudima, tužiteljstvo, Dragica Glušac , Gibraltar, suđenje, mikro kredit, sestre, Mostar, Mostar, ubojstvo, istraga, umirovljenici, ep hz hb, sindikat, sindikat ephzhb, Gibraltar, Stipe Prlić, optužnica, bjegstvo, suđenje, policajci, frane lučić, kornati, prevarant, Čapljina, osuda, sud bih, tužiteljstvo
...zlostavljanje djeteta. Melanie je osuđena na 8 godina zatvora, a Benjamin na 5 godina iza rešetaka - prenosi Spiegel.

Nezamislivo normalnom ljudskom umu

Oni su seksualno iživljavali pored svoje bebe, koju su zbog toga planski i rodili. Taj motiv rođenja je potresan, ali samo rođenje ne može biti kazneno djelo, piše danas njemačka štampa o ovom slučaju, koji je, kako se navodi, čak i sudije sa iskustvom u toj oblasti ostavio bez riječi. Šokantni su bili i materijali pronađeni tokom istrage, pa su tako istražitelji u Benjaminovom stanu pronašli njegove fotografije u dobi kada je imao 18 godina, a na kojima se vidi kako incestuozno zlostavlja svoju 14-godišnju sestru.

Nastrani roditelji su se goli, u pornografskim pozama, slikali pored bebe koja je imala samo pet tjedana i te fotografije slali internetom na razne adrese.

- Optuženi su bespomoćnu bebu degradirali u objekat svoje seksualne strasti, pogazili njezinu ljudskost", rekao je predsjedajući suda, sudija Heinz-Günter Busold u obrazloženju presude. Tužitelj Gabriel Wais je zločin nastranog para ocijenio "nezamislivim normalnom ljudskom umu".

Žestoke reakcije

Iako je Sud je osudio Benjamina i Melanie R. na višegodišnje kazne zatvora, ovaj proces je provocirao brojne žestoke reakcije, a kako piše Westdeutsche Allgemeine Zeitung tokom deset dana trajanja procesa bili su organizirani i protesti protiv zlostavljanja djece.

Kada je riječ o kaznama, bilo je i protesta zbog visine, odnosno, male kazne za roditelje, a štampa navodi da je maksimalna kazna za seksualno zlostavljanje deset godina.

Iako iskustvo govori još o strašnijim slučajevima, ovaj je posebno potresao sudije, jer "predistorija zlostavljanja, izgleda da je prekoračila sve dimenzije".

Osuđeni - ona tada udata, njegovateljica starih, a on metalski radnik, upoznali su se krajem 2009. godine na jednom internet forumu o sado-mazo željama.

Dijete u nadležnosti socijalne službe

Od šestog mjeseca 2010. godine je Benjamin pokazao interes za djecom, u tom kontekstu, a onda je, piše štampa o istorijatu ovog slučaja, "pao pakleni plan" i uvijek kada je Melani imala plodne dane odlazila je kod Benjamina, koji je, kako se navodi, otac djeteta.

Kada je beba bila stara pet tjedana, fotografirana je, a zatim je foto poslan dalje, da bi prijatelj jedne žene, koja je dobila fotografiju, alarmirao policiju.

Ono što je u cijelom slučaju šokirajuće je da su roditelji dijete donijeli na svijet s jasnim izopačenim ciljem, a mediji prenose različita mišljenja o tome je li dijete takozvanih roditelja doživjelo fizičke i psihičke traume. Ono se sada nalazi u socijalnoj službi, koja je preuzela brigu.