Pritvor za mladića koji je usmrtio dvoje mladih kod Tomislavgrada

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Livnu, Nedim Begić danas je, kako je potvrđeno za 'Dnevni avaz', donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužiteljstva Hercegbosanske županije (HBŽ) i Ivanu M. (22) odredio jednomjesečni pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je osumnjičen za teška kaznena djela 'Protiv sigurnosti javnog prometa' iz članka 336 stav 2, a u vezi sa 'Ugrožavanjem javnog prometa zbog omamljenosti' iz članka 333 stav 1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Ivan M. je pritvoren zbog postojanja osnova sumnje da je u nedjelju, 12. ožujka u tri sata ujutro, upravljajući automobilom Mercedes 204 u mjestu Sarajlije kod Tomislavgrada ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni promet i doveo u opasnost živote ljudi, prouzročivši smrt dvije osobe.

Dolaskom na raskrižje, na kojoj se nalazi znak STOP, Ivan M. se, nije zaustavio kako bi propustio drugi automobil, vozilo Golf koji se kretao iz smjera Mokronoge prema Oplečanima, a kojim je upravljala Jasmina S. (20) i u kojem su se nalazili Mustafa T. (30) i Anida D. (20), svi iz Tomislavgrada.

Usljed sudara, došlo je do zanošenja Golfa i promjene smjera, nakon čega se automobil zabija u ćošak štale prekoputa raskrižja. Na mjestu nezgode su smrtno stradali Jasmina S. i Mustafa T., dok je Anida D. kolima Hitne pomoći prevezena u SKB Mostar i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Nakon očevida, Ivanu M. je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 1,85 g/kilogramu. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 12. travnja 2022. godine ili do nove odluke Suda, piše 'Dnevni avaz'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medžlis Islamske zajednice Tomislavgrad na svojoj je Facebook stranici objavio osmrtnice Jasmine S. i Mustafe T., od kojih se opraštaju njihova rodbina, prijatelji i susjedi. Njima je danas obavljena sahrana, a zbog njihove tragične smrti, danas je u Tomislavgradu proglašen dan žalosti, odlukom načelnika.

Vezani članci