Krvavo orgijanje u Sanskom Mostu: Zbog "ljubavi" masakrirao konobaricu i trojicu gostiju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Nevjerovatna krvava drama odigrala se preksinoć oko 19.40 sati u Sanskom Mostu u ugostiteljskom objektu "San" u Bužimskom naselju kada je razjareni Tarik Hodžić (29) iz Donjeg Kamengrada kod Sanskog Mosta specijalnim hladnim oružjem, kombinacijom noževa i boksera, izmasakrirao konobaricu i trojicu gostiju.

Hitne operacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teške tjelesne ozljede, opasne po život zadobili su konobarica Nermina Rekić (31) iz Naprelja kod Sanskog Mosta i Ahmet Heldić (36),  iz Skender-Vakufa, a s nešto lakšim prošli su Elvis Hamulić (30) iz Čarakova kod Prijedora te Hasan Aldžić (48), suprug vlasnice lokala. Povrijeđeni su odmah zbrinuti u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, gdje su kirurg Mustafa Avdagić i anesteziolog-reanimatolog Halid Mahmutović imali pune ruke posla.

Na kirurškom stolu prva je bila Nermina Rekić zbog krvarenja pluća, a za njom Ahmet Heldić. Život im je visio o koncu i zahvaljujući pravovremenoj intervenciji i požrtvovanju sanskih medicinara, ostali su živi. Heldić je nakon operativnog zahvata zbog teških ozljeda vrata i stomaka, posebno komplikacija na dušniku, prebačen u prijedorsku bolnicu, a potom u Klinički cenar u Banjoj Luci.

Na mjesto krvavog događaja stigli su, osim policije, koja je uhitila Hodžića u večernjim satima, i krim-tehničari i istražitelji MUP-a USK.

Prema izjavama svjedoka, sve se odigralo munjevito. Kada je konobarica Rekić, tek tri dana uposlena u ovom lokalu, odbila Hodžića, s kojim je, navodno, bila u vezi nekoliko mjeseci, poludjeli mladić ju je ubo nožem u lijevu plećku, probivši joj plućno krilo.

Vješt s nožem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Njen vrisak bio je signal za goste da joj pokušaju pomoći, ali napadač, vrlo vješt u rukovanju ovim oružjem, "čistio" je sve pred sobom. Prvi je nastradao Ahmet Heldić, 36-godišnji  poratni deminer, kojem je Hodžić bokserom s noževima probio trbušnu duplju i prosuo crijeva, a na vratu mu nanio tešku ozljedu probivši mu dušnik.

Potom su Hodžiću pod nož došli 30-godišnji Elvis Hamulić i 48-godišnji Hasan Aldžić, ali, srećom, njihove povrede, iako teške, nisu opasne po život. Njih dvojica zadobili su ubodne rane po leđima i glavi.

Tačno u ponoć policija je u Službu hitne pomoći dovela napadača Hodžića zbog uzimanja uzoraka krvi i mokraće. Imao je vidne povrede po licu, žalio se i na povrede zatiljka. Na pitanje "Avazovog" reportera zašto je iskasapio goste u kafani, potpuno mirno odgovorio je: "Uradio sam to zbog ljubavi."

Dodao je da se morao braniti jer su ga napali i, kao za sebe, promrmljao: "Šta je - tu je", dok mu je policajac  ponovo stavljao lisice na ruke.

DNEVNI AVAZ

Vezani članci