Krvavo orgijanje u Sanskom Mostu: Zbog "ljubavi" masakrirao konobaricu i trojicu gostiju

silovanje, živinice, rtv slon, silovanje, živinice, akcija, policija, droga, uhićeni, akcija, kamen, krađa, FBIH, zaštitar, silovanje, kalesija, Livno, Nasilje u obitelji, napad, prevara, BIH, sanski most, pokušaj ubojstva, Drinovci, krađa, MUP ZHŽ, tasovčići, pljačka, suđenje, Čapljina, dretelj, krađa, Imotski, Zagreb, Grude, Mostar, pljačka, ljekarna, livnjak, travničani, krađe, Hercegovina, Jasenica, suđenje, pokušaj ubojstva, Zdenko Buhovac, pokušaj ubojstva, suđenje, Jablanica, Mostar, nož, ubojstvo, susjedi, Mostar, Neredi, navijači, Mostar, policajac, optužba, lopov, uhićenje, Mostar, bomba, velika kladuša, diskoteka
Nevjerovatna krvava drama odigrala se preksinoć oko 19.40 sati u Sanskom Mostu u ugostiteljskom objektu "San" u Bužimskom naselju kada je razjareni Tarik Hodžić (29) iz Donjeg Kamengrada kod Sanskog Mosta specijalnim hladnim oružjem, kombinacijom noževa i boksera, izmasakrirao konobaricu i trojicu gostiju.

Hitne operacije

Teške tjelesne ozljede, opasne po život zadobili su konobarica Nermina Rekić (31) iz Naprelja kod Sanskog Mosta i Ahmet Heldić (36),  iz Skender-Vakufa, a s nešto lakšim prošli su Elvis Hamulić (30) iz Čarakova kod Prijedora te Hasan Aldžić (48), suprug vlasnice lokala. Povrijeđeni su odmah zbrinuti u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, gdje su kirurg Mustafa Avdagić i anesteziolog-reanimatolog Halid Mahmutović imali pune ruke posla.

Na kirurškom stolu prva je bila Nermina Rekić zbog krvarenja pluća, a za njom Ahmet Heldić. Život im je visio o koncu i zahvaljujući pravovremenoj intervenciji i požrtvovanju sanskih medicinara, ostali su živi. Heldić je nakon operativnog zahvata zbog teških ozljeda vrata i stomaka, posebno komplikacija na dušniku, prebačen u prijedorsku bolnicu, a potom u Klinički cenar u Banjoj Luci.

Na mjesto krvavog događaja stigli su, osim policije, koja je uhitila Hodžića u večernjim satima, i krim-tehničari i istražitelji MUP-a USK.

Prema izjavama svjedoka, sve se odigralo munjevito. Kada je konobarica Rekić, tek tri dana uposlena u ovom lokalu, odbila Hodžića, s kojim je, navodno, bila u vezi nekoliko mjeseci, poludjeli mladić ju je ubo nožem u lijevu plećku, probivši joj plućno krilo.

Vješt s nožem

 

Njen vrisak bio je signal za goste da joj pokušaju pomoći, ali napadač, vrlo vješt u rukovanju ovim oružjem, "čistio" je sve pred sobom. Prvi je nastradao Ahmet Heldić, 36-godišnji  poratni deminer, kojem je Hodžić bokserom s noževima probio trbušnu duplju i prosuo crijeva, a na vratu mu nanio tešku ozljedu probivši mu dušnik.

Potom su Hodžiću pod nož došli 30-godišnji Elvis Hamulić i 48-godišnji Hasan Aldžić, ali, srećom, njihove povrede, iako teške, nisu opasne po život. Njih dvojica zadobili su ubodne rane po leđima i glavi.

Tačno u ponoć policija je u Službu hitne pomoći dovela napadača Hodžića zbog uzimanja uzoraka krvi i mokraće. Imao je vidne povrede po licu, žalio se i na povrede zatiljka. Na pitanje "Avazovog" reportera zašto je iskasapio goste u kafani, potpuno mirno odgovorio je: "Uradio sam to zbog ljubavi."

Dodao je da se morao braniti jer su ga napali i, kao za sebe, promrmljao: "Šta je - tu je", dok mu je policajac  ponovo stavljao lisice na ruke.

DNEVNI AVAZ