Antonija je mrtva jer ga četiri države nisu zatvorile. Pobjegao je u Hrvatsku jer je znao da ga ona neće izručiti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U tragičnoj priči o ubojstvu djevojke Antonije Bilić, nevjerojatna je činjenica da su čak četiri države - Srbija, Hrvatska Slovenije i Njemačke - u jednom trenutku držale osuđenog silovatelja, ali su ga sve odreda pustile na slobodu?!

Naime, Paravinja je u Srbiji, kao što smo pisali, još 2003. pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja sredinom 90-ih godina na području Sremske Mitrovice. Tada je, kako bi izbjegao služenje zatvorske kazne, pobjegao u Hrvatsku, čije je državljanstvo imao, svjestan da Hrvatska ne izručuje svoje državljane, piše jutarnji.list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije Srbija je za njim raspisala tjeralicu zbog koje je 2006. uhićen u Sloveniji, ali se i tamo uspio izvući uz plaćanje jamčevine. Iako mu je sudac odredio zabranu napuštanja Slovenije, Paravinja je otišao u Hrvatsku. Srbijanska policija je saznala da je Paravinja u Hrvatskoj i zatražila njegovo izručenje, ali ga je Hrvatska odbila izručiti pozivajući se na zakon prema kojem ne izručuje svoje državljane.

Paravinju je prije tri godine uhitila i njemačka policija, ali ga je pustila da se vrati u Hrvatsku umjesto da ga je izručila Srbiji. Sustav četiri države dopustio je osuđenom silovatelju da se slobodno kreće, a njihovi su propusti mladu Antoniju koštali života koji je tek započela.

Vezani članci