Antonija je mrtva jer ga četiri države nisu zatvorile. Pobjegao je u Hrvatsku jer je znao da ga ona neće izručiti

U tragičnoj priči o ubojstvu djevojke Antonije Bilić, nevjerojatna je činjenica da su čak četiri države - Srbija, Hrvatska Slovenije i Njemačke - u jednom trenutku držale osuđenog silovatelja, ali su ga sve odreda pustile na slobodu?!

Naime, Paravinja je u Srbiji, kao što smo pisali, još 2003. pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja sredinom 90-ih godina na području Sremske Mitrovice. Tada je, kako bi izbjegao služenje zatvorske kazne, pobjegao u Hrvatsku, čije je državljanstvo imao, svjestan da Hrvatska ne izručuje svoje državljane, piše jutarnji.list.

Nešto kasnije Srbija je za njim raspisala tjeralicu zbog koje je 2006. uhićen u Sloveniji, ali se i tamo uspio izvući uz plaćanje jamčevine. Iako mu je sudac odredio zabranu napuštanja Slovenije, Paravinja je otišao u Hrvatsku. Srbijanska policija je saznala da je Paravinja u Hrvatskoj i zatražila njegovo izručenje, ali ga je Hrvatska odbila izručiti pozivajući se na zakon prema kojem ne izručuje svoje državljane.

Paravinju je prije tri godine uhitila i njemačka policija, ali ga je pustila da se vrati u Hrvatsku umjesto da ga je izručila Srbiji. Sustav četiri države dopustio je osuđenom silovatelju da se slobodno kreće, a njihovi su propusti mladu Antoniju koštali života koji je tek započela.