Zastupnici HDZ-a traže odgovornost zbog nesprečavanja nezakonitog i neustavnog preuzimanje vlasti u F BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...doma Parlamenta Federacije BiH da mu bude odgovoreno što su Ustavni sud Federacije BiH, te federalno i državno tužiteljstvo učinili da spriječe "neustavno i nezakonito preuzimanje vlasti u Federaciji BiH".

Zatražio je i popis smijenjenih članova upravnih, nadzornih odbora i generalnih direktora javnih preduzeća, kao i informacije o novoimenovanima na ove funkcije, kao i dužnosti savjetnika u Vladi Federacije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici HDZ-a BiH, također, očekuju infomaciju o broju uposlenih državnih službenika i namještenika u posljednja tri mjeseca.

Čavarin stranački kolega, zastupnik Vjekoslav Bevanda zatražio je da parlamentarcima bude dostavljeno posljednje pismo Međunarodnog monetarnog fonda (IMF) koje se odnosi na stanje u javnim finanacijama Federacije BiH i županija.

Na sjednici je Bevanda, također, zatražio da parlamentarci budu informirani o uvjetima aranžmana sklopljenih s MMF-om, Svjetskom bankom i Europskom komisijom.

Od Federalnog ministarstva financija očekuje izvještaj o provođenju zakona o fiskalnim sustavima, te popis licenciranih dobavljača fiskalnih blagajni, s informacijama o vlasničkoj strukturi i ostalim pokazateljima.

Bevandu je zanimalo koliko je smanjen koeficijent prihoda s jedinstvenog računa na štetu Federacije BiH, što je rezultat, kako je rekao, provođenja spomenutog zakona u RS-u i njegovoj opstrukciji u Federaciji BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Irfan Ajanović zatražio je informaciju od Tužiteljstva BiH i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH kada će biti procesuirani bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) za ratne zločine nad Bošnjacima u Žepču.

Ajanović je, također, pitao kada će u parlamentarnu proceduru biti upućen zakonski prijedlog kojim će biti određen da u trgovinama treba biti obvezno 50 posto domaćih proizvoda.

Zastupnica Demokratske narodne zajednice (DNZ) BiH Hafeza Sabljaković upitala je li Vlada Federacije BiH donijela odluku o položajnom dodatku premijera i ministara, u iznosu od 1.500 KM, a zanimalo ju je i koliko je Razvojna banka Federacije BiH plasirala novca u gospodarstvo.( Onasa)

Vezani članci