Zastupnici HDZ-a traže odgovornost zbog nesprečavanja nezakonitog i neustavnog preuzimanje vlasti u F BiH

vlast, BIH, CIK, Politika, BIH, Politika, budžet, Politika, CIK, parlament, Federacija BIH, stranka za bih, parlament, Politika, Vlada Federacije, rekonstrukcija, BIH, Zlatko Lagumdžija, Dragan Čović, Božo Ljubić, Dom naroda, Federacija BIH, sud bih, Dom naroda, izbor poslanika, HDZ BiH, HDZ 1990, Fotelja, nacionalni interes, županije, Republika Srpska, Federacija BIH, Vijeće ministara, Borjana Krišto, Mladen Ivanković Lijanović, Slavo Kukić, parlament BiH, HDZ BiH, parlament, nerad, platformaši, zastupnički dom, rtv bih, Ante Krajina, platformaši, HSP BIH, Politika, nepotizam, platformaši, platformaši, smjene, Federacija BIH, BIH, parlament, predsjedništvo bih, Vijeće ministara, savjetnici, FTV, sda, BIH, zakoni, Dom naroda, parlament, FBIH, inspekcija, platformaši, platforma, nacionalne manjine, manipulacije, Bošnjaci, ostali, Dom naroda, radnici, parlament, parlament BiH, porez, porezni dug, Porez na prihod , parlament BiH, parlament
...doma Parlamenta Federacije BiH da mu bude odgovoreno što su Ustavni sud Federacije BiH, te federalno i državno tužiteljstvo učinili da spriječe "neustavno i nezakonito preuzimanje vlasti u Federaciji BiH".

Zatražio je i popis smijenjenih članova upravnih, nadzornih odbora i generalnih direktora javnih preduzeća, kao i informacije o novoimenovanima na ove funkcije, kao i dužnosti savjetnika u Vladi Federacije BiH.

Zastupnici HDZ-a BiH, također, očekuju infomaciju o broju uposlenih državnih službenika i namještenika u posljednja tri mjeseca.

Čavarin stranački kolega, zastupnik Vjekoslav Bevanda zatražio je da parlamentarcima bude dostavljeno posljednje pismo Međunarodnog monetarnog fonda (IMF) koje se odnosi na stanje u javnim finanacijama Federacije BiH i županija.

Na sjednici je Bevanda, također, zatražio da parlamentarci budu informirani o uvjetima aranžmana sklopljenih s MMF-om, Svjetskom bankom i Europskom komisijom.

Od Federalnog ministarstva financija očekuje izvještaj o provođenju zakona o fiskalnim sustavima, te popis licenciranih dobavljača fiskalnih blagajni, s informacijama o vlasničkoj strukturi i ostalim pokazateljima.

Bevandu je zanimalo koliko je smanjen koeficijent prihoda s jedinstvenog računa na štetu Federacije BiH, što je rezultat, kako je rekao, provođenja spomenutog zakona u RS-u i njegovoj opstrukciji u Federaciji BiH.

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Irfan Ajanović zatražio je informaciju od Tužiteljstva BiH i Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH kada će biti procesuirani bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) za ratne zločine nad Bošnjacima u Žepču.

Ajanović je, također, pitao kada će u parlamentarnu proceduru biti upućen zakonski prijedlog kojim će biti određen da u trgovinama treba biti obvezno 50 posto domaćih proizvoda.

Zastupnica Demokratske narodne zajednice (DNZ) BiH Hafeza Sabljaković upitala je li Vlada Federacije BiH donijela odluku o položajnom dodatku premijera i ministara, u iznosu od 1.500 KM, a zanimalo ju je i koliko je Razvojna banka Federacije BiH plasirala novca u gospodarstvo.( Onasa)