URBICID ŠTO SMO SNIMALI DRONOM Deronjić: „Objekti na poluotoku na Buni po sadašnjim planovima ne mogu biti legalizirani“

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Po postojećim planovima i propisima objekti koji su izgrađeni na poluotoku na Buni ne mogu biti legalizirani, što bi značilo da su bespravno građeni, odnosno nedozvoljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Za navedeni lokalitet nije donesen regulacijski plan, a u skladu sa važećim prostornim planom, karta namjene površina, predmetni lokalitet označen je kao urbano zelenilo. Sve parcele na navedenom lokalitetu su u privatnom vlasništvu. Kako je Gradsko vijeće donijelo odluku o izradi prostornog plana, nakon propisane procedure, Gradsko vijeće će donijeti novi prostorni plan. Kako je tek formiran Savjet plana, i aktivnosti su tek započete, ne može se potvrditi hoće li biti promjena u karti namjene površina za predmetni lokalitet, te koje će promjene odnosno izmjene biti predložene i usvojene, nakon propisane procedure. Objekti koji su do sada izgrađeni na predmetnom lokalitetu, ne mogu biti legalizirani po važećem prostornom planu“, potvrdila je načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić. U postojećem regulacijskom planu ovdje je predviđeno urbano zelenilo, park šume. 

Osim što je gradska inspekcija propustila zaustaviti gradnju ovih bespravnih objekata, bez ikakvih dozvola, pitanje je i što radi županijski vodni inspektor i Ministarstvo poljoprivrede na čelu s Donkom Jovićem. To ministarstvo nekako prolazi ispod radara i u našim člancima, a ispostaviti će se na koncu da su na terenu dopustili velike štete. Kako dobro znamo griješi se i propustom. Ako je ekipama iz navedenog ministarstva vruće da izađu na teren, uvijek se mogu poslužiti našim fotografijama i video uradcima da vide koliko je tko zagazio u naše rijeke. 

 

Vezani članci