TUŽITELJSTVO BIH ULOŽIT ĆE ŽALBU Jednim dijelom presude nisu zadovoljni

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo BiH priopćilo je danas kako je zadovoljno osuđujućim dijelom presude Suda BiH premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalima u predmetu "Respiratori", ali ne i oslobađajućim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uložit će žalbu

“Nismo zadovoljni oslobađajućim dijelom, te ćemo nakon zaprimanja pisanog otpravka presude donijeti odluku o ulaganju žalbe na oslobađajući dio, kao i eventualno na visinu izrečenih sankcija”, ističu iz Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, u predmetu “Respiratori” u Sudu Bosne i Hercegovine krivima su proglašeni Fadil Novalić (SDA), premijer Federacije BiH, Fikret Hodžić, direktor tvrtke “Srebrena malina”, kao i sama tvrtka. Krivim je proglašen i Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) dok je federalna ministrica financija Jelka Miličević (HDZ) oslobođena krivnje za nesavjestan rad u službi.

Novalić je u prvostupanjskoj presudi osuđen na četiri godine zatvora, Hodžić na pet i Solak na šest godina. Tvrtka ''Srebrena malina'' kao pravno lice optužena u ovom predmetu mora platiti kaznu od 200.000 KM i vratiti 694.477 KM, a radi se o iznosu koji je stečen prilikom nabavke respiratora.

Vezani članci