TRI SAVJETNIKA PO MINISTRU Jedini ministar u Vladi Federacije bez savjetnika je Toni Kraljević

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Osnovna plaća savjetnika federalnih ministara iznosi 2.464 KM i na ovo se dodaje još 0,5 posto za svaku započetu godinu mirovinskog staža savjetnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključkom Vlade FBiH, koji je donesen prije dvanaest godina, utvrđen je broj savjetnika nositelja izvršnih funkcija u Vladi, prema kojem federalni ministri mogu imati najviše tri savjetnika, piše Oslobođenje

Do ovog trenutka angažirano je dvanaest savjetnika u ministarstvima, a jedini koji nema savjetnika je federalni ministar financija Toni Kraljević.

Vojin Mijatović, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, imenovao je dvojicu savjetnika. To su šezdesetšestogodišnji Radomir Predojević, koji je savjetnik za ekonomska pitanja od 19. svibnja. Predojević je po struci ekonomist, a ranije je radio na rukovodećim pozicijama u nekoliko banjalučkih poduzeća. Aleksandar Vuković je Mijatovićev savjetnik za razvoj, poduzetništvo i obrt od 7. lipnja. Završio je Prirodno-matematički fakultet u Banjoj Luci i magistar je geografskih nauka. I on je, također, bio direktor nekoliko banjalučkih poduzeća.

Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji federalnog Ministarstva rada i socijalne politike su sistematizirane tri savjetničke pozicije, a popunjene su dvije. Ismira Kalkan je od svibnja savjetnica ministra Adnana Delića za pravna pitanja. Prethodno je u ovom ministarstvu radila, pored ostalog, kao načelnica Službe za europske integracije, strateška planiranja i koordinaciju projekata. Četrdesetjednogodišnji Jusuf Brkić je diplomirani ekonomist i savjetnik je za ekonomska pitanja. U njegovoj biografiji je navedeno da je radio u Ministarstvu gospodarstva KS-a kao pomoćnik ministra za ekonomsko-finansijcke i stručne poslove i praćenje rada privrednih društava sa učešćem državnog kapitala. U FMRSP-u u narednom periodu planiraju imenovanje i trećeg savjetnika za socijalnu politiku.


Ramo Isak, federalni ministar unutrarnjih poslova, ima dvojicu savjetnika. Zeničanin Kasim Alić je po struci pravnik, a u FMUP-u je od 9. svibnja savjetnik ministra za saradnju sa županijskim MUP-ovima i drugim organima i tijelima. Drugi Isakov savjetnik je Haris Mujanović. Završio je Ekonomski fakultet u Tuzli, a u FMUP-u je od lipnja savjetnik za obrazovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prof. dr. Jasna Duraković, ministrica obrazovanja i nauke, imenovala je tri savjetnika. Seid Masnica je savjetnik za visoko obrazovanje, nauku i tehnologije. Univerzitetski je profesor, dugogodišnji urednik i producent na BHRT-u. Belma Trajkov je savjetnica za ekonomska i pravna pitanja. U njenoj biografiji se navodi da ima dugogodišnje iskustvo u tijelima javne uprave, dok je Benjamin Hedžić savjetnik za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu - Odsjek germanistika.

Vezani članci