Sutra u Sarajevu voze samo vozila sa neparnim tablicama

Vidi originalni članak
To nam je potvrdio ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Čedomir Lukić koji je na čelu ovog stožera. Na današnjem sastanku ocijenjeno je da su se stekli uvijeti za proglašenje uzbune.

- Sastanak je tekao u smislu utvrđivanja mjera koje će se primjenjivati u okviru treće epizode. Mjere koje su uvedene u prethodnim epizodama ostaju na snazi. Uveli smo mjeru da se maksimalno poveća kapacitet javnog gradskog prijevoza - rekao je Lukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, druga mjera je da sva postrojenja za proizvodnju toplotne energije snage preko jednog megawatta koja koriste prirodni plin smanje temperaturu za još jedan stupanj.

- Treća mjera zabrane odnosi se na motorna vozila. Sutra od 7 sati pa do ponoći, u Sarajevskoj županiji je zabrana prometovanja za vozila sa zadnjim parnim brojem. Dakle, sva vozila čija se registracija završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8 imaju zabranu kretanja po Sarajevskoj županiji. Od ponoći zabrana će se odnositi na neparne brojeve. Narednih dana promjena će biti u ponoć i tako dok bude trajala epizoda uzbune - dodao je Lukić.

Ova zabrana ne odnosi se na vozila policije, Ministarstva obrane, javnog gradskog prijevoza, taxi vozila, hitne, vatrogasaca, komunalnih poduzeća, vozila inspekcijskih organa, te vozila sa diplomatskim tablicama.

Vezani članci