STOŽER JEDNOSMJERAN Hoće li se Bolnica ispričati i Ljubuškom i našem portalu zbog lažno pozitivne gospođe?

K. Perić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Sveučilišna klinička bolnica Mostar danas je objasnila zašto su izvjestili majku iz Ljubuškog, sve njezine kontakte, Pedijatriju, trgovinu u kojoj radi da je pozitivna na koronavirus, pa je potom još dva puta testirali i utvrdili da je negativna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo ih danas što je pokazalo treće testiranje majke iz Ljubuškog koja je boravila na Pedijatriji. Zbog čega je majka testirana 3 puta i znači li to da su testovi nepouzdani?

„Kada je u pitanju majka koja je bila u pratnji djevojčice istina test je bio pozitivan. Međutim, ponovljeni prvi test je bio negativan. U pravilu nakon pozitivnog testa rade se još i dva testa u razmaku od 24-48 sata i oba su bila negativna“, kazala je dr. Jelena Ravlija.

Objašnjava da je moguće da je kod prvog testa došlo do kontaminacije uzorka, a dodaje da je moguće da se desi i lažno pozitivni test.

Sveučilišna klinička bolnica lažno pozitivnim testom uznemirila je prvo majku iz Ljubuškog i njezinu obitelj, potom trgovinu u kojoj radi, potom djelatnike na Pedijatriji, potom na noge digla pola Ljubuškog, gdje je 10 djelatnika poslano u izolaciju zbog kontakta s osobom za koju su tvrdili da je pozitivna. Bolnica je ta koja je izvjestila Ljubuški da je majka s Pedijatrije pozitivna, a o čemu je iscrpno na lokalnoj radio postaji govorio ravnatelj Dom zdravlja Ljubuški dr. Ivan Landeka. Tek nakon toga je o svemu pisala Hercegovina.info. Ovim putem molimo bolnicu da prestane uzbunjivati javnost lažno pozitivnim testovima, i zbog toga prozivati naš portal.

Podsjećamo da je nedavno bolnica izvjestila o nova tri zaražena u Jablanici, ne naglasivši da se radi o retestiranju. Tada su se ispričali javnosti u Jablanici, koju su bespotrebno uznemirili. Očekujemo ispriku i Ljubuškom zbog bespotrebnog uznemiravanja, te našem portalu, kojem stavljaju na teret vlastiti propust. Također, pozivamo ravnatelja da prestane 'mesti', a počne transparentno izvještavati i o koronavirusu mimo COVID bolnice, što je DO DANAS činio samo na opetovane upite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer HNŽ-a tražili smo da pročitaju gore navedeno i boldirano, budući da su naš portal jučer, kroz odgovor SKB-a neopravdano prozvali za senzacionalizam. Odbili su pročitati, a uputili su nas na bolnicu.

Iz toga, uz sve dužno poštovanje, zaključujemo da je Stožer civilne zaštite HNŽ-a jednosmjerna ulica, gdje se rado pročita kada uprava bolnice blati naš medij, a ne daje se isti prostor za odgovor na prozivke.

Poštujemo da nisu pročitali naše očitovanje, što zapravo nama i nije potrebno jer imamo izvrsno čitan medij, međutim, nisu trebali čitati ni očitovanje drugih o nama, već ih uputiti na nas. Ovako su kazali i o sebi.

Uza sve pritiske, pa i ovaj gdje se nama pripisuje propust koji je bolnica napravila sama, obavjestivši o lažno pozitivnom testu Hercegovina.info će nastaviti izvještavati onako kako jest, neuljepšano i kritički, uvijek u službi istine.

Vezani članci