Srbijansko Tužiteljstvo: Oduzima se imovina stečena pljačkom u ratu u BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Tužiteljstvo će tražiti da se oduzme imovina bivšim pripadnicima jedinice "Pivarski" Darku Jankoviću Pufti (39) i Goranu Saviću (42), okrivljenim za ratne zločine u Zvorniku, i pripadniku "Škorpiona" Aleksandru Mediću (43), osuđenom za pomaganje u ubojstvu  muslimana u Trnovu, piše beogradski "Blic".

Sumnja se da su ova trojica optuženih pljačkom stekla imovinu i da su kupovali zemljišta i kuće u Srbiji na imena roditelja, pa će Tužiteljstvo za ratne zločine podnijeti zahtev za oduzimanje te imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom financsijske istrage utvrđeno je da Jankovićevi roditelji posjeduju poljoprivredno zemljište i šume u Velikoj Kamenici i u Dobrači, stan od 78 kvadratnih metara u Kraljevu, te 12 akcija poduzeća "ATP- AD Kraljevo" i 99 akcija "Autotransporta" iz Kraljeva.

Njegovi roditelji su suvlasnici građevinskog, šumskog i poljoprivrednog zemljišta u Dobrači, kao i suvlasnici dvije obiteljske kuće od 45 i 50 metara kvadratnih.

Na udaru će biti i imovina roditelja Gorana Savića u Koštunićima, gdje su njegovi roditelji vlasnici zemljišta.

Istragom je utvrđeno da je Milenka Medić, majka pravomoćno osuđenog Aleksandra Medića, vlasnica kuće i zemljišta u Šidu, gdje ima još jednu kuću i zemljište, kao i zemljište kod Adaševca i kod Berkasova.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da će tužilaštvo uskoro sudu podnijeti prve zahtjeve za oduzimanje imovine, ali da tu "neće stati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna

Vezani članci