Srbijansko Tužiteljstvo: Oduzima se imovina stečena pljačkom u ratu u BiH

Tužiteljstvo će tražiti da se oduzme imovina bivšim pripadnicima jedinice "Pivarski" Darku Jankoviću Pufti (39) i Goranu Saviću (42), okrivljenim za ratne zločine u Zvorniku, i pripadniku "Škorpiona" Aleksandru Mediću (43), osuđenom za pomaganje u ubojstvu  muslimana u Trnovu, piše beogradski "Blic".

Sumnja se da su ova trojica optuženih pljačkom stekla imovinu i da su kupovali zemljišta i kuće u Srbiji na imena roditelja, pa će Tužiteljstvo za ratne zločine podnijeti zahtev za oduzimanje te imovine.

Tijekom financsijske istrage utvrđeno je da Jankovićevi roditelji posjeduju poljoprivredno zemljište i šume u Velikoj Kamenici i u Dobrači, stan od 78 kvadratnih metara u Kraljevu, te 12 akcija poduzeća "ATP- AD Kraljevo" i 99 akcija "Autotransporta" iz Kraljeva.

Njegovi roditelji su suvlasnici građevinskog, šumskog i poljoprivrednog zemljišta u Dobrači, kao i suvlasnici dvije obiteljske kuće od 45 i 50 metara kvadratnih.

Na udaru će biti i imovina roditelja Gorana Savića u Koštunićima, gdje su njegovi roditelji vlasnici zemljišta.

Istragom je utvrđeno da je Milenka Medić, majka pravomoćno osuđenog Aleksandra Medića, vlasnica kuće i zemljišta u Šidu, gdje ima još jednu kuću i zemljište, kao i zemljište kod Adaševca i kod Berkasova.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je da će tužilaštvo uskoro sudu podnijeti prve zahtjeve za oduzimanje imovine, ali da tu "neće stati".

Srna