Službeni kraj demonizacije HVO-a i Herceg-Bosne

Vidi originalni članak
...isti se proces događa među Hrvatima u BiH koji su održali skup svoga Hrvatskoga narodnog sabora i uspravili se opet jednom u povijesti, također nezaustavljivo, te kazali u deklaraciji da je Dayton bio obična svinjarija kojom je ozakonjena nepravda, da žele međunarodnu konferenciju o BiH, da žele, hoće i inzistiraju na četiri federalne jedinice od kojih će jedna naravno biti hrvatska.

Melem je to za moje uši jer o tome pišem godinama, pa i na ovim stranicama, a pisao sam tako i u vrijeme kada je i samo spominjanje hrvatskog „entiteta" bilo maltene neprijateljska djelatnost u Hrvatskoj, kada je vascela „hrvatska" politička elita svih boja urlala od straha vičući: Ne to, pustite to, samo nam može škoditi, ne ćemo ući u Europsku uniju i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službena Hrvatska ostavila je Hrvate u BiH na cjedilu, i ta činjenica ostaje mrljom na savjesti onih koji savjest imaju. I ne samo to, trudila se putem medija i drukčije demonizirati hercegbosanske Hrvate, demonizirati Hrvatsko vijeće obrane, a komunistička jugoslavenska ljevica u Hrvatskoj trljala je ruke kada su politički i vojni vođe Herceg Bosne završili u Haagu pod optužnicom za „zajednički zločinački pothvat" u kojoj su optužnici uz rečene i Franjo Tuđman i Šušak i Bobetko i svi znani i nezanani, a na kraju oni živi osuđeni i sada čekaju žalbeni pravorijek.

Kao što je meni melem na ranu aktulana deklaracija Hrvatskoga narodnog sabora, tako je jugoslavenski )orijentiranim protuhrvatskim kretenima bila melem na ranu spomenuta presuda „šestorici" - a rana se orjunaškazvala oslobađajuća presuda hrvatskim generalima iz Hrvatske koja ih je uzdrmala do dna bezdušne duše te su još samo polagali nadu (i još polažu) u konačnu presudu Hrvatima iz Herceg Bosne.

I tu će orjunaška klatež doživjeti udarac jer su se stvari promijenila i na geostrateškoj karti, pojavila se islamistička opasnost od koje se i Europa zatresla te malo bolje pogledala tko se to prije dvadesetak i nešto više godina na njezinim istočnim granicama borio ne samo protiv velikosrpske agresije nego i slične islamističke velikomuslimanske težnje - a i jednoj i drugoj su bili zaprjekom ti tako silni Hrvati koji su odlučili ostati gdje jesu, naoružali se (usput i muslimane), utemeljili svoju Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu i Hrvatsko vijeće obrane. Pa će se uskoro ista ta Europa pitati kako je to ona sama pridonijela ne samo ratu devedesetih nego i zulumu svojih povjerenika nakon rata, kako je to postavljala povjerenike očito i potpuno protuhrvatske, osobe bez morala ali i bez političke težine, male bijednike koji su odrađivali zadaću političkog i gospodarskog uništenja Hrvata u BiH. I kako je mogla biti tako glupa i kratkovidna. Dobra, stara, slijepa Europa.

A ja ću se zapitati i naći vremena da pobrojim „hrvatske" političare, medije i novinare (pojedinačno) iz Hrvatske koji su demonizirali bih Hrvate i krivotvorili povijest, a nisu to činili samo čuvajući funkciju ili radno mjesto nego i iz osobne, neobjašnjive (na prvi pogled) mržnje. A ona se nastavlja i ovih dana kada se neki mrzitelj Hrvata i Katoličke crkve oglasio u povodu blagoslova Pantovčaka, čudeći se što je prostore okužene prethodnicima blagoslovio franjevac, dodajući „i to još bosanskohercegovački".

Hrvoje Hitrec/hkv.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Vezani članci