Proces rekonstrukcije Daytonske BiH mora početi odmah

Vidi originalni članak
...u mrtvom kutu interesa međunarodne politike, s jedne, i pomanjkanju iskrenog interesa BiH političara za promjene, s druge strane. - „Izgleda paradoksalno da je bio izvediv povijesni sporazum u trokutu Bruxelles - Beograd - Priština o europskoj perspektivi Srbije i Kosova, a nije moguć ni minimalan kompromis između Sarajeva, Banja Luke i Mostara o europskoj budućnosti BiH.

Ne smije se čekati na održavanje izbora u BiH i EU! Zahtjevan proces rekonstrukcije daytonske BiH, koji se neminovno mora dogoditi, treba početi odmah. Ne samo zbog europske budućnosti BiH, nego zbog normalizacije stanja u toj napaćenoj zemlji kako bi njeni građani konačno mogli bolje živjeti", upozorio je Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Založio se za EU fast track program, ne toliko zbog nekritičnog ubrzavanja članstva BiH u EU, koliko zbog saniranja akutne krize kao pretpostavke za novi politički dogovor o ustavnim promjenama.

Povjerenica Ashton složila se s ocjenom zastupnika Picule, rekavši da političke blokade u BiH vode i do gospodarske stagnacije i socijalnih problema - priopćeno je iz ureda europarlamentarca Picule.

Vezani članci