PREDIVNA PRIČA IZ KRAJINE Donirao bubreg svom rođaku i spasio mu život, kaže da nije ništa izgubio nego samo puno dobio

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Jedna divna priča dolazi iz Krajine, koju je na svom Facebook profilu podijelio hafiz Nedim Botić. Naime, Dževad Ponjević je donirao bubreg svom rođaku Ademu i tako mu spasio život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ademu je otkazivao bubreg i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci, pa se Dževad odlučio da mu pomogne, piše Avaz.

"Skoro godinu dana priprema, desetine pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i pređenih skoro deset tisuća kilometara, iskušenja s koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija.

Dževad i Adem su iz Bužima, a njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća. Ademu je prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika", napisao je hafiz Botić.

Hafiz Botić je prenio i poruku nakon operacije junaka ove priče Dževada Ponjevića. 

"Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim liječnicima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Munchenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim obiteljima, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božji dar", rekao je Dževad.

Vezani članci