POTVRĐENO Lokalni izbori u BiH odgođeni za 15. studeni

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Lokalni izbori u BiH bit će održani u nedjelju, 15. studenog umjesto 4. listopada, odlučilo je danas Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka da se izbori odgode za 15. studeni donesena je na današnjoj sjednici. Predsjednik SIP-a BiH Vanja Bjelica-Prutina rekla je da su izbori odgođeni zbog nedostatka financijskih sredstava.

SIP je 7. svibnja donio odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH za nedjelju, 4. listopada, ali je jučer istekao rok predviđen Izbornim zakonom da se osigura novac za njihovo održavanje, a sredstva još nisu osigurana.

Razlog je neusvajanje proračuna BiH, zbog čega je SIP bio spriječen pokrenuti najvažnije procedure javnih nabavki, prenosi Srna.

Iz SIP-a su ranije naveli da je za provođenje ovogodišnjih lokalnih izbora potrebno oko devet milijuna KM, od čega je u proračunu institucija BiH potrebno osigurati oko 4,2 milijuna.

Preostala sredstva potrebna za provođenje izbora osiguravaju gradovi/općine u proračunima, od čega najveći dio, oko četiri milijuna KM, ide za naknade članovima biračkih odbora.

Vezani članci