“NAJBOLJI” KORONA ZAKON HNŽ tek predlaže 425 maraka po radniku, a ZHŽ već prima prijave i daje 406

K. Perić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vlada HNŽ-a danas je konačno obznanila s kojim će iznosom pomoći poljuljane hercegovačko-neretvanske gospodarstvenike. Nakon sastanka s predstavnicima domaćih poduzetnika priopćili su da će sa iznosom od 425 maraka mjesečno subvencionirati više od deset tisuća plaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kroz Prijedlog zakona koji smo utvrdili, usuglasili smo niz konkretnih i kvalitetnih rješenja. Predvidjeli smo da iznosom od 425,00 KM mjesečno subvencioniramo više od deset tisuća plaća, te  održimo poticajnu politiku u strateškim gospodarskim granama (poljoprivredi, vodoprivredi, turizmu, poduzetništvu, cestogradnji i dr.) čime otvaramo prostor za ukupni oporavak i sprječavamo daljnji gubitak radnih mjesta, čuvajući tako i demografsku sliku HNŽ-a. Posebna vrijednost ovog zakona je u činjenici da se kroz njega, krajnje solidarno, odnosimo prema našim jedinicama lokalne samouprave'', kazao je predsjednik Herceg.

Vlada HNŽ-a u prijedlogu Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa, kojega je uputila u skupštinsku procedure nije navela konkretan iznos, koji je tek danas obznanjen, nakon sastanka Hercega i predstavnika Gospodarske i Obrtničke komore HNŽ-a, Udruge Hrvata Prsten, Asocijacije poduzetnika Hercegovine, Udruge poduzetnika Hercegovine, Turističkoga klastera Hercegovina, Drvnoga klastera Hercegovina, Klastera metala i plastike te Turističkih agencija Fortuna Tours i G-tour.  

Herceg je najavljivao da će to biti “najbolji korona zakon”. Usporedbe radi, ZHŽ, koja je puno brže i efikasnije reagirala, i koja je već objavila javni poziv, daje samo 20 maraka manje, preciznije 406 maraka.

Vezani članci